MTC SportFit is voor..

 

Door het aanbieden van de testen trainingsprogramma’s van SportFit Nederland aan de sporters van de club krijg je goed inzicht in de fysieke toestand van de leden / sporters. Als club kan je hiermee de leden / sporters goed blijven monitoren en het stelt de trainers van de club in staat om effectieve en efficiënte voetbal trainingsprogramma’s samen te stellen. De professionals van SportFit Nederland kunnen dit hele traject goed integreren in het Long Term Athletic Development (LTAD) model van de club. Daarnaast kunnen wij ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van het LTAD model binnen de club. Al onze testen en trainingen kunnen worden ondersteund door videobeelden. Deze videobeelden worden door SportFit Nederland professionals bekeken en geanalyseerd met behulp van moderne video analyse software. Zodoende kan zeer nauwkeurig worden bepaald onder welke gewrichtshoeken de sporter zijn sport uitvoert. Dit kan dan weer worden vergeleken met de gouden standaard. Video kan ook worden ingezet bij het analyseren van een wedstrijd zodat de trainer / coach duidelijk kan zien of de speelstrategie juist is geweest.
Alle videobeelden kunnen worden bekeken door de trainer en/of sporter. Zowel online via het SportFit Nederland TV kanaal, live in de ruimte van SportFit Nederland in Zeist of op locatie bij de club.

 

Sporters


Wil je alles uit je voetbalcarrière halen? SportFit Nederland kan je daarbij helpen. De gecertificeerde kracht- en conditietrainers van SportFit Nederland hebben veel ervaring met het ‘in shape’ krijgen en houden van diverse sporters. Wanneer je kiest voor SportFit Nederland dan zullen we je allereerst uitnodigen voor een uitgebreide screening. We kijken hierbij vooral naar jouw basis bewegingspatronen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat, wanneer deze basis bewegingspatronen onvoldoende zijn, het risico op het ontstaan van blessures aanzienlijk toeneemt. Dit kan er ook voor zorgen dat je niet voor de volle 100% met krachttraining aan de slag kunt. Om je prestatie op het veld goed vol te kunnen houden (zeker in de laatste minuten van de wedstrijd) zal je veel aandacht moeten besteden aan het trainen van je energiesysteem (uithoudingsvermogen) en kracht. Ook dit onderdeel kan je laten begeleiden door de professionals van SportFit Nederland. We maken hierbij gebruik van moderne en state of the art test- en trainingsmethoden en –apparatuur. Wij zijn o.a. in het bezit van een Olympisch power lifting platform van PowerLift (zie foto) en trainingsapparatuur van Keiser. En wij gebruiken dezelfde test- en trainingsmethoden die o.a. worden gebruikt door het Duitse nationale elftal en Bayern München. Aan de hand van de resultaten van de diverse testen weet je als voetballer exact waar je zwakke punten liggen en waar je aan moet werken. Er zal een individueel trainingsplan worden gemaakt en deze zal regelmatig worden geëvalueerd.

 

Trainers


Als trainer wil je graag weten hoe je sporters er fysiek voor staan. Het regelmatig uitvoeren van bovenstaande testen zal je antwoorden geven op deze vraag. Hoe staan ze er fysiek voor? Zijn m’n sporters in balans? Waar liggen hun (verborgen) zwaktes? Op al deze vragen kunnen wij een antwoord geven. Aan de hand van de testen kunnen wij jouw sporters een fysiek trainingsprogramma op maat geven. De sporter wordt uiteindelijk sterker en het uithoudingsvermogen wordt beter. Dit stelt je als trainer in staat om je spelers tijdens de voetbaltrainingen effectiever en efficiënter te trainen. Immers de kans op een blessure is aanzienlijk gedaald waardoor je je elftal lange tijd compleet kan houden. En dit kan resulteren in betere sportprestaties. Uiteraard kunnen wij jouw als trainer ondersteunen bij het inpassen van de fysieke trainingen in het periodiseringsplan. Wil jij je selectie goed voorbereid hebben op het nieuwe voetbalseizoen? SportFit Nederland kan jouw selectie een vijf weekse trainingsprogramma aanbieden. Aan het einde van deze periode is jouw selectie in uitstekende vorm en kan jij je concentreren op het voetbaltechnische en -tactische onderdeel.