Sportfysiotherapie

Je vindt hier informatie over wat de sportfysiotherapeut van MTC Fysiotherapie voor je kan betekenen. Uiteraard kan zij je bijstaan wanneer je een blessure hebt. Maar onze sportfysiotherapeut adviseert ook over de opbouw van je training, over schoenen en braces of zij helpt je bij de keuze van een sport die bij jou past.

 

De Sportfysiotherapeut

Onze sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Na haar studie fysiotherapie heeft zij zich verder geschoold tot Master in de sportfysiotherapie (Msc.). Daardoor weet zij welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met je doet en zij weet wat de motivatie van sporters is. Onze sportfysiotherapeut is geregistreerd bij het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) . Deze registratie verzekert je dat onze sportfysiotherapeut bij- en nascholingen volgt en naar congressen gaat. Oftewel: zij heeft de meest actuele kennis en vaardigheden in huis. Dit stelt haar in staat om jou op het vlak van sport en gezondheid te adviseren, te behandelen en te begeleiden. Dat geldt niet alleen in een medische setting - als de dokter je doorverwijst. Je kunt zelf rechtstreeks met de sportfysiotherapeut een afspraak maken.

LET OP: Welke afspraak of behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, is afhankelijk van je zorgverzekering.

 

Beginnende sporters - advies en begeleiding

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege je handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten. Onze sportfysiotherapeut kan je helpen bij het kiezen van een activiteit die bij je past. Zij is deskundig op het gebied van het menselijk lichaam en dan speciaal als het gaat om sporten en bewegen. Zij kan je vertellen wát je kan doen en hóe je het kunt doen. Met andere woorden: zij geeft advies en kan je er ook bij begeleiden. Tijdens de eerste afspraak kun je de sportfysiotherapeut vertellen wat je wilt en zij zal je vragen over je sportverleden en je gezondheid. Het is prettig te weten dat onze sportfysiotherapeut samenwerkt met andere (para)medici binnen en buiten onze organisatie. Mocht je bijvoorbeeld naar een (sport)diëtist willen, dan stemmen de sportfysiotherapeut en de (sport)diëtist hun begeleiding op elkaar af.

LET OP: Welke afspraak of behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, is afhankelijk van je zorgverzekering.

 

Sporters - advies en begeleiding

Je sport en met veel plezier! Je speelt competitie en je bent elke wedstrijd fanatiek of misschien loop je voor jezelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen. Bekruipt je wel eens de vraag of je goed bezig bent? Of je wel effectief genoeg traint? Of je wel genoeg drinkt tijdens het tourfietsen elke zondagochtend? Begint het je een beetje te duizelen als je nieuwe loopschoenen moet kopen en je tegenstrijdige adviezen krijgt? Ben je zwanger en wil je graag zo lang mogelijk blijven sporten? Ga eens langs bij onze sportfysiotherapeut. Deze professional heeft zich als fysiotherapeut gespecialiseerd in de sport. Zij kan zich helemaal in jou als sporter verplaatsen en je vanuit haar deskundigheid optimaal adviseren over alles wat met je sport te maken heeft. Wacht niet tot je een blessure hebt, maar vraag om advies als je bij elke service ‘iets’ in je schouder voelt. Laat eens naar de stand van je enkels kijken als je vaak zwikt en vraag welke schoenen je het beste kunt dragen of welke brace je kunt gebruiken. Leg je trainingsschema ter voorbereiding op de marathon eens voor aan onze sportfysiotherapeut en kijk of je niet te hard (of te langzaam!) van stapel loopt. Onze sportfysiotherapeut heeft een groot netwerk binnen de sport en sportbegeleiding. Hier pluk jij de vruchten van, want zij kan je weer doorverwijzen naar andere deskundigen.

LET OP: Welke afspraak of behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, is afhankelijk van je zorgverzekering.

 

Geblesseerde sporters - behandeling en begeleiding

Je bent geblesseerd. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij onze sportfysiotherapeut zorgen daarvoor. Sport minded als zij is, weet onze sportfysiotherapeut hoe je je voelt en zij zal er alles aan doen om je zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Natuurlijk analyseert zij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelt zij je blessure na verwijzing door de arts. Maar zij adviseert je ook hoe je tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. Je loopt dan zo min mogelijk achterstand op. Is je blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat onze sportfysiotherapeut deel uitmaakt van een (sport)medisch netwerk. Wanneer het nodig is, zorgt zij ervoor dat je bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kunt.

LET OP: Welke afspraak of behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, is afhankelijk van je zorgverzekering.

 

Onze sportfysiotherapeuten

Onze sportfysiotherapeuten zijn beiden Master (Msc.) in de Sportfysiotherapie. Wil je meer informatie? Neem gerust contact op met:

 

Afspraak maken