Hartfalen programma

 

Bewegen als medicijn

Voelt u zich benauwd wanneer u zich inspant? Heeft u ook last van druk op de borst? U zult denken dat het beter is om iedere lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Maar het omgekeerde is waar. Wist u dat wanneer u hartklachten heeft, het extra belangrijk is dat u beweegt? Als u minder beweegt, zult u juist eerder klachten krijgen en uw mogelijkheden zullen steeds verder afnemen. Bewegen als medicijn.
 

Persoonlijk beweegprogramma

Mensen met hartklachten worden door inspanning benauwder. Dat weerhoudt ze ervan in beweging te blijven. Maar wie minder beweegt, wordt minder fit en heeft meer energie nodig voor dagelijkse dingen. En zo worden mensen steeds benauwder, gaan ze nog minder bewegen en kunnen ze steeds minder. Een beweegprogramma op maat kan mensen met hartklachten helpen om deze spiraal te doorbreken.Het Hartklachten Programma is zo´n persoonlijk beweegprogramma, dat volledig is afgestemd op een leven met hart- en vaatziekten. MTC Fysiotherapie begeleidt mensen met hart- en vaatziekten met veilig en verantwoord bewegen, waardoor de gezondheid verbetert en de kwaliteit van leven toeneemt.
 

Starten met verantwoord bewegen

U start het Hartfalen Beweegprogramma met een uitgebreid intakegesprek. We bespreken het doel dat u wilt bereiken met het beweegprogramma. We kijken naar uw persoonlijke beperkingen, waarmee we rekening moeten houden in het beweegprogramma. U doet een inspanningstest zodat duidelijk wordt met welk beweegniveau u veilig en verantwoord kunt starten. Met deze gegevens stellen we een individueel beweegprogramma op, dat volledig is gemaakt voor uw persoonlijke situatie. Onder begeleiding van een van onze specialisten gaat u dit in twaalf weken uitvoeren met als resultaat: minder benauwdheid en meer uithoudingsvermogen.
 

Individueel en in groepsverband

Het Hartfalen Beweegprogramma is voor uw persoonlijke situatie opgesteld. Gedurende het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut om te kijken of de doelen behaald worden en om eventueel bij te sturen. Het bewegen zelf vindt in groepsverband plaats, met mensen die ook bekend zijn met hart- en vaatklachten, waarbij iedereen zijn eigen beweegprogramma volgt. In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaringen uitwisselen.
 

Fit blijven

Na het volgen van het Hartfalen Programma kunt u bij MTC Fysiotherapie blijven trainen om fit te blijven. U kunt zich dan inschrijven voor Medische Fitness.