Suikerziekte

Bewegen voor betere gezondheid

Voor mensen met diabetes is een gezonde leefwijze extra belangrijk. Onderdeel van een gezonde leefstijl is voldoende lichaamsbeweging. Met voldoende lichaamsbeweging blijft u makkelijker op het juiste gewicht en verbetert u uw conditie. De insulinegevoeligheid, de bloeddruk en de botdichtheid verbeteren en de goede cholesterol stijgt. Bovendien bevordert het de bloedsomloop en versterkt het uw hart, waardoor u de kans op hartziekten en herseninfarct verkleint. Daarnaast kan lichaamsbeweging zorgen voor gebalanceerde bloedglucose waarden.

 

Persoonlijk beweegprogramma

MTC Fysiotherapie heeft speciaal voor mensen met diabetes een beweegprogramma ontwikkeld. Onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten start u met uw individuele beweegprogramma, dat volledig is afgestemd op een leven met diabetes. Het bewegen zelf gebeurt in groepen, met mensen die ook bekend zijn met diabetes, waarbij iedereen zijn eigen programma volgt. Zo begeleiden wij mensen met diabetes met veilig en verantwoord bewegen, waardoor de gezondheid verbetert en de kwaliteit van leven toeneemt.

 

Starten met verantwoord bewegen

U start het Diabetes Beweegprogramma met een uitgebreid intakegesprek. We bespreken het doel dat u wilt bereiken. We kijken naar uw persoonlijke beperkingen waarmee we rekening moeten houden. U doet een inspanningstest zodat duidelijk wordt met welk beweegniveau u veilig en verantwoord kunt starten. Met deze gegevens stellen we een individueel beweegprogramma op, dat volledig is gemaakt voor uw persoonlijke situatie. Onder begeleiding van een van onze specialisten gaat u dit in twaalf weken uitvoeren.

 

Individueel en in groepsverband

Het Diabetes Beweegprogramma is voor uw persoonlijke situatie opgesteld. Gedurende het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut om te kijken of de doelen behaald worden en om eventueel bij te sturen. Het bewegen zelf vindt in groepsverband plaats, met mensen die ook bekend zijn met diabetes, waarbij iedereen zijn eigen beweegprogramma volgt. In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaringen uitwisselen.

 

Fit blijven

Na het volgen van het Diabetes Programma kunt u bij MTC Fysiotherapie blijven trainen om fit te blijven. U kunt zich dan inschrijven voor Medische Fitness.

 

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor het  Diabetes programma 

Klik hier